Dimniški požari, poškodovana skakalca

07. 02. 2018 08:58

Ob 9.16 so na Gubnem v občini Kozje zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje in Kozje, ki so goreče saje pogasili, jih odstranili in preventivno pregledali okolico dimnika s termo kamero. Lastniku so naročili naj pokliče dimnikarsko službo.

Ob 16.10 so v naselju Konjiška vas, občina Slovenske Konjice, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Žiče so požar, ki je že zajel del ostrejša, pogasili, pregledali dimnik s termovizijsko kamero, očistili kurišče in prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 17.55 sta se na skakalnici v Vizorah v občini Vojnik pri padcu poškodovala dva skakalca. Prvo pomoč so jima nudili prisotni na kraju. Reševalci NMP Celje so dva poškodovana oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 19.06 se je v naselju Zeče, občina Slovenske Konjice, pregrela centralna peč v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Tepanje so zaprli dovod vode do toplotne črpalke, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Lastniku so do pregleda dimnikarske službe prepovedali nadaljnjo kurjenje.

Ob 19.37 je v naselju Arclin, občina Vojnik, zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vojnik in Škofja vas so požar pogasili, delno očistili dimnik in pregledali dimnik ter ostrešje s termovizijsko kamero.

Ob 20.36 so na Resljevi ulici v Celju gasilci PGE Celje pogasili manjši kup smeti.

Ob 5.14 je na avtocesti na uvozu Žalec v smeri Ljubljana, občina Žalec, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče in vozilo postavili nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,897 seconds.