Dodeljene zaporne kazni četverici, ki je izvajala nasilne rope na Celjskem

08. 12. 2018 17:44

Celjsko sodišče je včeraj izreklo sodbo četverici, ki je med novembrom 2017 in februarjem 2018 izvajala nasilne rope na širšem celjskem območju. Dosojena zaporna kazen se giblje od dobrih dveh do slabih 15 let.

Mladoletnici, ki je prav tako sodelovala pri ropih, bodo sodili ločeno. Preostalima roparjema pa bo kazen izrečena naslednji teden.

Vsi člani tolpe so sicer že pred sojenjem dejanja priznali in jih obžalovali. Krivde ni priznal edino Anže Jelen.

Konec lanskega in v začetku letošnjega leta so se na širšem celjskem območju dogajali nasilni oboroženi ropi stanovanjskih hiš. Oborožene rope so nasilneži izvajali predvsem pri premožnejših družinah s Celjskega. V vsaj štirih ropih naj bi odnesli za več kot 50 tisoč evrov gotovine in zlata, žrtve pa na srečo niso utrpele hujših poškodb. Pri ropih so oškodovancem grozili z orožjem, jih zvezali z lepilnim trakom in enkrat uporabili tudi strelno orožje.

Sredi februarja so kriminalisti četverico roparjev prijeli. Rope so izvajali brata Denis in Leon Mihalić, Aleksander Levec, srbski državljan Simeun Filipović, Tim Lampret in Anže Jelen domnevni glavni organizator ropov, ki naj bi pred ropi zbiral informacije. Prijeta pa je bila tudi mladoletna K.D., katere naloga pri ropih je bila, da je pozvonila pri hiši katero so izbrali za rop.

Sodišče je najvišjo kazen prisodilo Denisu Mihaliću, ki bo za zapahi sedel 14 let in 9 mesecev. Najvišjo kazen je dobil kot glavni akter in najnasilnejši član tolpe. Drugo najvišjo kazen je dobil Aleksander Levec, ki bo za zapahi sedel 9 let in 10 mesecev. Leon Mihelić, ki je sodeloval pri dveh ropih, bo v zaporu preživel 4 leta in 9 mesecev. Srbski državljan Simeun Filipović, ki je v Slovenijo prišel na študij, je dobil najnižjo kazen saj je sodeloval samo pri enem ropu. V zaporu bo sedel 2 leti in 2 meseca.

Timu Lampretu in Anžetu Jelenu bo kazen izrečena naslednji teden. 17 letni K.D. pa bodo sodili ločeno na zaprtem procesu.

bozicno-novoletni-zur-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 2,773 seconds.