Dom na Okrešlju pogorel do tal. Ogled pogorišča zaradi slabih vremenskih razmer onemogočen (foto)

07. 11. 2019 21:33

okreselj-dom-2

Na Okrešlju (1396 m) nad Logarsko dolino je do tal pogorel priljubljena izletniška točka Frischaufov dom, ki ga upravlja Planinsko društvo Celje Matica. Slednje je pred skoraj natanko dvema letoma v ognjenih zubljih izgubilo že Kocbekov dom na Korošici.

Dom na Okrešlju je bil zgrajen leta 1908, pred kratkim pa je bil popolnoma obnovljen.

Vzrok požara, ki je povsem uničil dom, zaenkrat še ni znan. S Policijske uprava Celje so sporočili, da so bili o požaru obveščeni danes, v četrtek 7. novembra, v popoldanskih urah. Ogled kraja bodo opravili jutri, ko bo znanih tudi več informacij. Trenutno naj ne bi bilo jasno niti natančno, kdaj je dom zgorel. Na PU Celje predvidevajo, da včeraj.

S PU Celje so danes, 8. 11. 2019 sporočili, da so zaradi izjemno slabih vremenskih razmer na Okrešlju prekinili z ogledom kraja pogorele koče. Z ogledom bodo nadaljevali takoj, ko bodo vremenske razmere to dopuščale.

Kot je za 24ur povedal Franc Povše, predsednik Planinskega društva Celje Matica, jih je o tem, da je dom pogorel danes obvestil naključni pohodnik. “Danes smo izvedeli za to in da, na žalost je res,” je dejal. “Vse je uničeno, več vam ta trenutek ne morem povedati,” je dejal. Domnevajo, da je zagorelo včeraj.

Dom je sicer minulo soboto naznanil, da zaključuje sezono ter da bo pohodnike pozimi gostil ob lepih vikendih. Izkazalo se je, da je bil zaključek sezone tudi njegov zadnji vikend.

foto: Hribi.net

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,640 seconds.