Drevo na cestišče, veter razkril del ostrešja, 100-metrski madež

112,

Včeraj se je nekaj pred 6. uro zjutraj v naselju Prapreče v občini Vransko na cestišče podrlo drevo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vransko drevo odstranili.

Nekaj pred 10. uro sta v Spodnjih Prelogah pri Slovenskih Konjicah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči ter policiji. Tri osebe so se poškodovale, eno od teh so reševalci prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Nekaj po 10. uri je v naselju Lastine v Rogaški Slatini močan veter delno odkril streho objekta. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so poškodovani del ostrešja prekrili z nadomestno kritino.

Nekaj po 11. uri sta na Velenjski cesti na Polzeli trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje ter PGD Polzela in PGD Ločica ob Savinji so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Celje.

Nekaj pred 13. uro je bil v naselju Laze pri Velenju na cestišču oljni madež v dolžini 100 metrov. Gasilci PGE Velenje so cestišče zaprli za ves promet in izteklo olje nevtralizirali.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje:

Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 15. 11. 2023