Gorela hiša (dopolnjeno) in travnika, zaliti javni objekt, več vozil v trku v Celju (foto, dopolnjeno)

13. 03. 2020 08:13

nesreca_2020_marec_12Včeraj je ob 7.09 v naselju Vrbno, občina Šentjur, zagorela starejša stanovanjska hiša. Gasilci PGD Šentjur in Lokarje so požar, ki je uničil ostrešje in opremo, pogasili, prostore prezračili in s termovizijsko kamero pregledali. Stanovanjski objekt ni več primeren za bivanje.

Dodano naknadno

Ogenj je povzročil za okoli 5.000 € materialne škode. Prve ugotovitve kažejo, da je šlo za požig.

Ob 12.37 sta v naselju Pijavci, občina Šmarje pri Jelšah, zagorela suha trava in podrast v gozdu. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in Mestinje so omejili in pogasili požar. V požaru je bilo poškodovano okoli 500 kvadratnih metrov travnika in 300 kvadratnih metrov podrasti v gozdu.

Ob 14.01 je v naselju Sv. Ema, občina Podčetrtek, gorela suha trava. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Pristava pri Mestinju.

Ob 15.00 je na Cesti na Roglo, občina Zreče, zaradi okvare, voda zalila kletne prostore vzgojno izobraževalnega objekta. Posredovali so gasilci PGD Zreče, ki so prečrpali vodo iz kletnih prostorov.

Ob 21.44 so na križišču Čopove in Kidričeve ceste v Celju trčila tri osebna vozila. Tri osebe so se telesno poškodovale. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Celje ter policiji, očistili cestišče ter odklopili akumulatorje. Reševalci NMP so poškodovane oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Dodano naknadno

V križišču Čopove ulice in obvoznice v Celju so policisti sinoči obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena štiri vozila. 20-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Sevnice, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, je trčil v kolono treh osebnih vozil, ki so stala pred semaforjem. V trčenju sta bila poškodovana 41-letni voznik in njegova 23-letna sopotnica ter 26-letni voznik osebnega vozila. Povzročitelj, ki je imel 0,81 miligramov alkohola litru izdihanega zraka, v trčenju ni bil poškodovan. Zaradi suma storitve kaznivega dejanj Nevarna vožnja, ga bodo kazensko ovadili.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

*foto: Tina Hrastnik/Promet za Štajersko

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,774 seconds.