Zaradi požara savne šest ljudi v bolnišnico, gorel dimnik in trgovsko skladišče (dopolnjeno)


Že včeraj je prišlo do treh požarov, v katerih so goreli savna, dimnik in trgovsko skladišče, danes ponoči pa so gasilci gasili še kup odpadkov.

Včeraj zvečer okoli pol desete ure je v naselju Rimske Toplice v občini Laško zagorela savna v hotelski sobi. Na kraj dogodka so odhiteli gasilci PGD Laško, Rimske Toplice, Sedraž, Rečica in Zidani Most, ki so v sodelovanju s CZ Laško evakuirali okoli 200 gostov, pogasili požar in prezračili prostore. Šest oseb je bilo zaradi vdihavanja dimnih plinov prepeljanih v celjsko bolnišnico. Na gasilski straži so bili gasilci PGD Rimske Toplice. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Včeraj par minut po enajsti uri ponoči so v ulici Na Tičnico v Šentjurju zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Na kraj požara so odhiteli gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Šentjur in Lokarje, ki so zavarovali okolico, pogasili saje in pregledali prostore.

Nekaj do druge ure ponoči je na ulici Frankolovskih žrtev v Celju gorel kup odpadkov v naravnem okolju. Na kraj požara so odhiteli gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so tega pogasili.

Že včeraj popoldne po drugi uri pa je v Prvomajski ulici v Rogaški Slatini gorelo trgovsko skladišče trgovine Jager. Ogenj so pogasili gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Rogaška Slatina, ki so nato še odstranili v požaru uničene predmete in prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Dodatne informacije celjskih policistov:

Celjski policisti poročajo, da so bili okoli 14. ure obveščeni, da je v Rogaški Slatini zagorelo skladišče trgovine. Ogenj je v celoti uničil notranjost skladišča. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je zagorelo v delu, kjer so bile v plastičnih vrečah naložene smeti. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Notranji prostori skladišča po požaru; vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina