Gradbeni baroni Hilda Tovšak, Ivan Zidar in Dušan Černigoj gredo v zapor!

21. 03. 2013 12:48

Višje sodišče v Ljubljani je danes znižalo zaporne kazni v zadevi Čista lopata za nekdanje gradbene barone Ivana Zidarja, Dušana Črnigoja in Ivana Demšarja.

Zidarju in Črnigoju je višje sodišče zaporno kazen znižalo na leto in dva meseca zapora, Demšarju pa na devet mesecev.

Nespremenjene ostajajo sodbe za preostale. Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je tako Hildi Tovšak pred letom dni prisodil leto in dva meseca zaporne kazni.

Sodba v zvezi s podkupovanjem na javnem razpisu za izgradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika je z današnjim dnem postala pravnomočna, piše Žurnal24.

Na celjskem sodišču danes začetek sojenja Tovšakovi in Gabrielovi

Na celjskem okrožnem sodišču pa se bo danes začela prva obravnava zoper Tovšakovo in nekdanjo direktorico kadrovskega in splošnega sektorja družbe Vegrad Branko Gabriel.

Tožilstvo jima očita storitev kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, saj naj bi od začetka leta 2009 do sredine leta 2010 neupravičeno porabili dobrih 420.000 evrov iz Vegradovega solidarnostnega sklada, namenjenega delavcem treh družb Vegrada. Nobena od njiju do zdaj ni priznala krivde.

Tovšakovo zaslišala tudi mariborska preiskovalna sodnica

Že pred obravnavo v Celju pa je Tovšakovo zaslišal mariborska preiskovalna sodnica. Tovšakova je skupaj s še 13 ljudmi obdolžena dajanja in prejemanja daril pri gospodarskem poslovanju. Prav zaradi tega kaznivega dejanja je slovenjgraško sodišče zanjo odredilo 30-dnevni pripor, ki se bo iztekel v začetku aprila. Njen odvetnik je povedal, da se je zagovarjala, ostalo pa bo pokazal nadaljnji postopek.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,963 seconds.