Kriminalisti preiskali večji del nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe iz Vranskega


aretiranS PU Celje so sporočili, da so celjski kriminalisti od leta 2013 preiskovali sume številnih nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe iz Vranskega, ki je medtem že v stečaju, in njenih povezanih družb. Zoper štiri nekdanje odgovorne osebe so podali sedem  kazenskih ovadb zaradi storitve triindvajsetih kaznivih dejanj kršitve temeljnih pravic delavcev, poslovnih goljufij, oškodovanja upnikov in neupravičene uporabe tuje oznake ali modela.

Nekdanji odgovorni v družbi so z navedenimi dejani povzročili okoli 2,5 milijona evrov premoženjske škode. Zaradi neizplačila plač in socialnih prispevkov v obdobju od avgusta 2011 do aprila 2013 so oškodovali 97 nekdanjih zaposlenih za več kot 1,5 milijona evrov, medtem ko so s poslovnimi goljufijami za okoli 860.000 evrov oškodovali štiri gospodarske družbe iz območja Celja, Maribora in Kopra, s katerimi so poslovno sodelovali.

Kriminalistična preiskava sicer še poteka v delu, ki se nanaša na sume sumov kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic, s katerimi so osumljeni oškodovali gospodarsko družbo, ki so jo zastopali.

Vir: PU Celje

* fotografija je simbolična