Policisti sporočili nove podrobnosti v zvezi s preiskavo matere umrlega dveletnika in njenega partnerja


S Policijske uprave Celje so sporočili nove podrobnosti v zvezi z obravnavo matere otroka, ki je v torek umrl v razbeljenem avtu, in njenega partnerja.

Še isto popoldne so prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, po 118. členu Kazenskega zakonika. Obe osebi, mati otroka in njen partner, sta še v policijskem pridržanju in bosta v nadaljevanju privedena k preiskovalnemu sodniku.

Včeraj so na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne preiskave, z nekaterimi nadaljujejo še danes. Pri do sedaj opravljenih hišnih preiskavah so našli in zasegli prepovedane droge in bodo podali še kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika.

Prav tako bosta ovadena tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po 192. členu Kazenskega zakonika.

V preteklosti so obe osebi že obravnavali. Eno od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Preberite tudi: Podrobnosti o smrti dojenčka pri Preboldu