Kronika sobotnega neurja na Celjskem (dopolnjeno, foto)

23. 06. 2019 09:10

neurje_smarje_2019_junij_kolaz1Včeraj je ob 12.09 je občino Rečica ob Savinji zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Zaradi hitro naraščajočih vodotokov in zamašenih prepustov je bilo ogroženih več objektov. S tehničnimi posegi so gasilci PGD Rečica ob Savinji, Pobrežje ob Savinji in Grušovlje preusmerili vodo nazaj v strugo na več lokacijah. Gasilci so očistili prepuste na območju Poljan. Ob 12.16 je prišlo do vdora vode v kletne prostore objekta v Homcu, občina Rečica ob Savinji. Posredovali so gasilci PGD Grušovlje, ki so izčrpali vodo iz kletnih prostorov objekta, aktivirana pa je bila tudi gradbena mehanizacija zaradi preprečitve vdora vode v ogroženi objekt.

Ob 12.19 je, v Ljubiji, občina Mozirje, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so objekt zavarovali z deskami ter preprečili nadaljnji dotok vode in vodo nato izčrpali iz kletnih prostorov objekta. Ob 14.28 je v Mozirju v mizarsko delavnico tekla meteorna voda. Gasilci PGD Mozirje so očistili jašek in cevi za meteorno vodo v objektu.

neurje_rogaska_2019_junij2_kolazOb 12.52 je občino Velenje zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Velenje, Bevče, Pesje, Šalek, Vinska Gora in PIGD Premogovnik so črpali vodo iz objektov, nameščali protipoplavne vreče pri objektih zaradi nevarnosti poplavljanja vodotokov in meteornih vod, odstranjevali podrta drevesa, čistili meteorne jaške in prepuste. Poplavljenih je bilo več cest. Tlelo je v elektro omari na Paškem Kozjaku.

Okoli 13.00 je občino Žalec zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, Ložnica, Šempeter v Savinjski dolini, Velika Pirešica, Gotovlje in Žalec so črpali vodo iz objektov, odstranjevali drevesa, čistili ceste, odmašili zabite jaške in odtoke.

Ob 13.33 je občino Gornji Grad zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Poplavilo je objekte, udar strele v gospodarsko poslopje, meteorna voda je ogrožala objekte. Posredovali so gasilci PGD Gornji Grad, Nova Štifta in Bočna.

nesreca_rogaska_2019_junij2_1Okoli 14.00 je občino Laško zajelo neurje z močnim dežjem in vetrov. Posredovali so gasilci PGD Laško, Jurklošter in Rimske Toplice. Poplavljene so bile ceste, odkrite je bil del strehe na objektu, udrta bankina ceste, udor zemljine na cesto, meteorna voda je ogrožala objekte in črpanje vode iz objekta.

Okoli 14.00 je občino Rogaška Slatina zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina, Kostrivnica in Sveti Florjan so črpali vodo iz večjega števila objektov, čistili jaške in propuste.

neurje_podcetrtek_2019_kolazOb 14.36 je občino Rogatec zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Rogatec so črpali vodo iz objekta, čistili jaške in cestišče.

Okoli 15.00 je občini Podčetrtek je zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Meteorna voda je ogrožala objekte zaradi zamašenih jaškov, poplavljene so bile ceste zaradi zabitih propustov, na cestah je bil pesek in zemlja, podrta drevesa. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek, Pristava pri Mestinju, Sela-Verače-Virštanj in Imeno.

Ob 15:48 so na Upravi RS za zaščito in reševanje iz Celja prejeli klic, da polomljeno drevo ob cesti ogroža pešce na cesti in šolo. Gasilci smo naredili ogled, zavarovali kraj dogodka, nato pa smo z avto-lestvijo in kamionskim nakladalnikom zlomljeno vejo sanirali.

Dodano naknadno

V Rogaški Slatini so v nedeljo dopoldan ponovno doživeli neurje (klik!)

*foto: PGD Steklarna Rogaška Slatina, PGD Rogaška Slatina, PGD Šmarje pri Jelšah, Jože Čuješ in Peter Misja

fgc_jugonostalgija-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,893 seconds.