Luka Vlaović za poskus umora obsojen na 23 let zapora

21. 06. 2021 22:31

Na okrožnem sodišču v Celju se je končalo sojenje Luki Vlaoviću zaradi poskusa dvojnega umora hčerke in nekdanje partnerice na grozovit ali zahrbten način ter groženj. Sodnica Barbara Žumer-Kunc je Luko Vlaovića obsodila na enotno kazen 23 let zapora. Zaradi ponovitvene nevarnosti mu je podaljšala tudi pripor.

32-letni Luka Vlaović je za poskus umora nekdanje partnerice dobil 13 let zapora, za poskus umora hčere 12 let zapora, za grožnjo pa še dodatne tri mesece zapora. Okrožna državna tožilka Katja Kunej je sicer za Vlaovića zahtevala enotno 25-letno zaporno kazen, a je tožilka tudi z nekoliko nižjo izrečeno kaznijo zadovoljna. Kaznivo dejanje naj bi Vlaović storil iz maščevanja, potem ko je njegova nekdanja partnerica na sodišče podala predlog, da bi bili njegovi stiki s takrat štiriletno hčerjo nadzorovani, kar pa Vlaović ni prenesel.

Zagovornik obsojenega Dušan Tanko je že napovedal pritožbo na izrečeno sodbo. Tudi Vlaović sodbe ni sprejel ter napovedal da bo neutemeljenost obsodbe dokazal.

Kot je znano, je Luka Vlaović 6. oktobra lani skušal zastrupiti svojo nekdanjo partnerko in njuno 6-letno hčerko. Zastrupil ju je s krofi, ki sta jih tisti dan pekla s hčero, v njih pa je dal pomirjevalo lorazepam. Izvedenka za farmakologijo Mojca Kržan je ocenila, da je nekdanja partnerica z uživanjem krofov, v katere je Vlaović dal zdravilo lorazepam, zaužila najmanj 20 tablet lorazepama, hči pa šest do osem tablet. Dodala je, da pride do polne koncentracije lorazepama v eni do dveh urah po zaužitju ter da so tablete zagotovo vplivale na partneričine vozniške sposobnosti.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,261 seconds.