S krofi zastrupil nekdanjo partnerko in hčerko, grozi mu najmanj 15 let zapora


Celjsko državno tožilstvo je minuli četrtek na okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 32-letnega Šentjurčana živečega v Celju, Luko Vlaovića. Obtožnica ga bremeni poskusa dvojnega umora, ko je oktobra lani poskušal zastrupiti nekdanjo partnerko in njuno šestletno hčerko. Zdrobljena pomirjevala naj bi dal v krofe.

32-letnega LukoVlaovića obtožnica bremeni dveh poskusov umora na grozovit ali zahrbten način ter kaznivega dejanja groženj. Obe kaznivi dejanji mu lahko, če ga v vseh točkah spoznajo za krivega, prineseta najmanj 15 let zapora. Zaradi dveh poskusov umora mu namreč grozi najmanj 15 let zapora, zaradi groženj pa denarna kazen oz. do 6 mesecev zapora.

Vlaoviću so celjski policisti 7. oktobra lani odvzeli prostost potem ko je skušal 6. oktobra zastrupiti svojo nekdanjo partnerko in njuno 6-letno hčerko. Ugotovljeno je bilo, da je imel Vlaović na dan storjenega kaznivega dejanja dogovorjen stik s hčerko. Ker hčerke ob dogovorjenem času ni pripeljal nazaj nekdanji partnerki, je šla ta hčero iskati sama. Vlaović naj bi zamudo opravičeval s peko krofov, ki sta se je lotila s hčerko in se je nekoliko zavlekla. Ko je nekdanja partnerka prispela do Vlaovića jo je ta povabil v stanovanje, kjer je nekdanji partnerki in hčeri ponudil krofe, ki sta jih spekla s šestletnico. Med potjo domov je obema postalo slabo, o čemer sta takoj obvestili sorodnike ter poiskali zdravniško pomoč. Medtem naj bi Vlaović celo klical nekdanjo partnerko in se ji opravičeval, češ da je v krofe po pomoti vsul zdrobljena pomirjevala, ki so bila sicer namenjena njemu. Kasneje naj bi po telefonu mami nekdanje partnerke tudi grozil s smrtjo. Še isti dan so policisti pri njem opravili hišno preiskavo ter ga zaradi ponovitvene nevarnosti pridržali. V priporu je še danes.

Sreča pri vsem skupaj je bila, da tako nekdanja partnerka kot otrok nista utrpeli hujših posledic, saj sta bili že naslednji dan odpuščeni iz bolnišnice. Za kaznivo dejanje umora so policisti Vlaovića sicer obravnavali že pred leti, ko je skušal na zahrbten način pokončati partnerja svoje nesojene ljubezni. Takrat je bil po vrsti napak tožilcev in sodnikov obsojen na štiri leta zapora zaradi poskusa uboja, čeprav so bili mnogi takrat prepričani, da bi moral biti obsojen poskusa umora, kar bi mu prineslo najmanj 15 let.

Luka Vlaović je sicer sin zdravnika Miodraga Vlaovića, ki se je pred časom znašel na sodišču zaradi korupcije v zdravstvu.