Med delom zasulo delavca (dopolnjeno), zjutraj prišlo do požara (dopolnjeno)

112,

Zjutraj je prišlo do požara, ki so ga pogasili že pred prihodom gasilcev, nekaj ur kasneje pa se je pripetila še delovna nesreča, v kateri je zasulo delavca.

Po osmi uri zjutraj je v spalnici stanovanjske hiše v naselju Tovsto v občini Laško prišlo do začetnega požara. Lastnik je požar pogasil pred prihodom gasilcev laškega prostovoljnega gasilskega društva, ki so odstranili pogorel material, pregledali objekt, izvedli meritve ogljikovega monoksida ter prezračili sobe. Reševalci so pregledali oba stanovalca in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Celje na opazovanje.

Dodano naknadno (Policijska uprava Celje)

Do požara je najverjetneje prišlo med polnjenjem mobilnega telefona. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Dve osebi sta iskali zdravniško pomoč.

Po enajsti uri dopoldne je Belem v občini Šmarje pri Jelšah med delom na gradbišču zasulo delavca. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah so nudili pomoč pri izkopavanju zasutega in pomagali reševalcem tamkajšnje nujne medicinske pomoči, ki so poškodovanca oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Dodano naknadno (Policijska uprava Celje)

Na 55-letnega delavca, ki je v globini približno dveh metrov, čistil vodovodno cev, se je vsul gramoz. Hudo poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico in nato s helikopterjem v UKC Ljubljana. Preiskava o vzroku nesreče še poteka.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje