Meteorna voda zalivala objekte, plaz zasul traktor, avto v hišo (dopolnjeno)


Včerajšnje neurje je preglavice povzročalo po več krajih na območju Savinjske. Meteorna voda je zalivala objekte in ceste, prav tako pa se je sprožil plaz. Danes ponoči je prišlo še do prometne nesreče.

Neurje z močnim nalivom je že okoli pol šeste ure zvečer zajelo območje Velenja, zaradi katerega je meteorna voda zalila več objektov. Oškodovanim so pri črpanju vode in odstranjevanju drugih posledic pomagali gasilci Poklicne gasilske enote Velenje in Prostovoljnega gasilskega društva Nova Štifta. Ob podobnem času je meteorna voda objekte ogrožala tudi v Šmartnem ob Dreti v občini Nazarje, katero so preusmerili gasilci PGD Šmartno ob Dreti, ki so prav tako očistili odtočne cevi.

Uro kasneje je nevihta zajela še območje Gornjega Grada, kjer je meteorna voda ogrožala objekte, poplavila cestišče na več lokacijah in nanj nanesla gramoz. Posledice so odpravljali gasilci PGD Gornji Grad, Bočna in Nova Štifta. Ob podobnem času je meteorna voda zalila tudi dva objekta v Celju. Na pomoč so priskočili gasilci PGE Celje.

Posledice nevihte so odstranjevali tudi gasilci iz Dobrne; vir foto: FB/Gasilci Dobrna

Uro in pol kasneje je nevihta svoje posledice pustila še na območju Kozjanskega. Po močnejšem deževju je namreč v Strmcu pri Sv. Florjanu, ki se nahaja v občini Rogaška Slatina, prišlo do plazu, ki je deloma zasul traktor, parkiran ob gospodarskem objektu. Na kraj plazu so prišli gasilci bližnjega prostovoljnega gasilskega društva, ki so plaz pregledali in ga prekrili s folijo. Po pregledu je bilo ugotovljeno, da gre za plaz dolžine 18 metrov in širine 6 metrov. Lastnik bo v naslednjih dneh sam očistil okolico traktorja in ga prestavil.

Aktivnosti sanacije posledic, ki jih je pustila nevihta, pa se nadaljujejo tudi danes. Pripadniki Enote za prečrpavanje vode Celje so že celo noč na delu:

Gasilci pa niso posredovali samo zaradi posledic neurja, ob drugi uri zjutraj je namreč na Cesti v Bevče v Velenju osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Na kraj nesreče so odhiteli gasilci PGE Velenje in zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter očistili po vozišču razlite motorne tekočine. Avto so z avtodvigalom postavili nazaj na vozišče ter nudili pomoč policiji pri osvetljevanju kraja dogodka in delavcem avto vleke pri nakladanju vozila.