Minometna mina, zagorel delovni stroj

27. 11. 2019 10:19

rp_112logo-300x300.jpgOb 9.01 sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske regije v Gorici pri Slivnici, občina Šentjur, odstranila in na varno spravila najdeno minometno mino, premera 81 mm, iz obdobja 2. svetovne vojne.

Ob 12.49 je Nad stolarno v Štorah bilo najdeno osebno vozilo, v katerem se je nahajala preminula oseba, poleg nje pa neznana količina neznane snovi. Zaradi okoliščin je obstajal sum na možnost prisotnosti kemijsko, eksplozivno ali biološko nevarne snovi. Posredovali so gasilci PGE Celje ter s policisti zavarovali območje, nato pa skupaj s protibombno enoto Policije ter Mobilno enoto ekološkega laboratorija Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano izvedli nadaljnje ukrepe. Posledično je bilo območje evakuirano, za začasno evakuirane prebivalce pa je poskrbela Civilna zaščita Občine Štore. Pristojne službe so po izvedenih ukrepih vzele vzorce prisotne snovi za nadaljnjo analizo. Neposredna ali posredna nevarnost za okolico ali prebivalstvo ne obstaja.

Ob 17.40 je v Bočni, občina Gornji Grad, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Mozirje in NMP Velenje so tri poškodovane osebe prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 18.05 so v Kalah, občina Žalec, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini, Ponikva in Žalec.

Ob 18.39 je v Zagradu, občina Celje, zagorel delovni stroj. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Zagrad-Pečovnik, ki so požar pogasili in odklopili akumulator.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,179 seconds.