Mirko Tuš v preiskavi zaradi suma dajanja podkupnine


Mirka Tuša, lastnika trgovske verige, preiskujejo zaradi domnevno sporne podelitve radijskih frekvenc mobilnemu operaterju Tušmobil, poroča rtvslo.si. Zardi domnevnega podkupovanja mu grozi do pet let zapora, do osem let zapora pa grozi Tomažu Simoniču, ki ga sumijo prejemanja podkupnine.

Preiskavo je na zahtevo tožilcev odobril ljubljanski preiskovalni sodnik. Tuša sumijo, da naj bi podkupil Tomaža Simoniča, nekdanjega šefa državne agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek). Slednji naj bi v zameno za stanovanje v Piranu brezplačno podelil frekvence Tušmobilu.

Naj spomnimo, da so kriminalisti na podlagi ugotovitve, da je uradna oseba zlorabila svoj uradni položaj pri podelitvi koncesij za uporabo GSM-frekvenc v letu 2006, leta 2011 petim osebam v obsežni akciji odvzeli prostost. Ta ista uradna oseba je bila leta 2008 osumljena sprejemanja podkupnine pri podelitvi koncesije za uporabo UMTS-frekvenc v protivrednosti okoli 80.000 evrov. Ostale osebe so osumljene storitve kaznivega dejanja dajanja podkupnine.

Več preberite na rtvslo.si.