Mlad objestni voznik povzročil nesrečo ter poškodoval policista in njuni vozli


Mlad voznik z območja Šentjurja je z objestno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa, povzročil prometno nesrečo, poškodoval policistko in policista ter poškodoval dve službeni vozili

Z Policijske uprave Celje poročajo, da je osumljeni z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščeni ukradeni registrski tablici, objestno vozil po območju Celja in Slovenskih Konjic. V Slovenskih Konjicah je povzročil prometno nesrečo. Med prehitevanjem v križišču je namreč trčil v osebno vozilo občanke, ki je pravilno vozila.

V Stranicah je obvozil policijsko blokado in pokušal povoziti policistko, ki je izvajala uradno nalogo. Poškodoval je tudi policijsko vozilo. Z nevarno vožnjo je nadaljeval po avtocesti, do izvoza Celje vzhod, kjer so ga policisti uspeli ustavili, pri čemer je trčil še v eno službeno vozilo in lažje poškodoval policistko in policista.

Vozniku, staremu 25 let, ki so ga zaradi nevarne vožnje večkrat obravnavali tudi že v preteklosti, so odvzeli prostost in ga pridržali. V času pridržanja je z brcami poškodoval še vrata intervencijskega vozila policije. Objestnega voznika so v nadaljevanju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Šentjurčan je tako osumljen storitve kaznivih dejanj nevarna vožnja v cestnem prometu po členu 324/I-3 KZ-1, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po členu 299/I, II in III KZ-1 ter poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1.