MORS odgovarja Šrotovim “očitkom” o nezaračunavanju najemnin na Prešernovi ulici 19


Prejšnji teden smo pisali o tiskovni konferenci (klik!), na kateri je celjski župan Bojan Šrot pojasnil, zakaj občina Celje ni zaračunavala najemnin na Prešernovi ulici 19, kjer imata svoje prostore medijska hiša Novi tednik in Radio Celje.

Konec prejšnjega tedna so se na očitke, da občina ni zaračunavala najemnine zaradi neurejenih zemljiškoknjižnih razmer, oglasili iz MORS-a. Dejali so, da bi občina lahko nesporno zaračunavala najemnino za vse oddane prostore, s katerimi je razpolagala vsa ta leta, ne glede na takrat neurejeno zemljiškoknjižno stanje, poroča Siol.net. Na ministrstvu so predstavili kronološki potek upravljanja omenjene nepremičnine in hkrati izrazili začudenje, ker naj bi vodstvo Mestne občine Celje po poročanju medijev celo napovedalo možnost odškodninske tožbe zoper ministrstvo za obrambo.

Celjski kriminalisti seveda še vedno preverjajo sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, ker naj bi celjska občina bratu župana omogočila, da ni plačeval najemnine v prostorih stavbe na Prešernovi 19, ki je v lasti občine.

Več v Siolovi novici.