Na avtocesti pri Dramljah umrl češki voznik

11. 05. 2021 17:54

Nekaj pred 15. uro so bili celjski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini avtocestnega izvoza Dramlje, v smeri proti Mariboru. V prometni nesreči je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila.

Do nesreče je prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj.

56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Avtocesta v smeri proti Mariboru je bila za ves promet dve uri in pol zaprta. Trenutno promet poteka po prehitevalnem pasu, a zastoji so na cesti še vedno, kolona se je sicer iz 12 zmanjšala na 6 km. Kot poročajo vozniki na FB strani Promet za Štajersko, so zastoji tudi na regionalni cesti: “Zaradi zaprte AC nastaja kolona, dolga 5 km od Šmarjete proti Vojniku.”

Prometno-informacijski center za osebna vozila sicer še vedno priporoča izvoz Celje – center in vožnjo po regionalni cesti skozi Vojnik do Slovenskih Konjic. Zastoju se je možno izogniti tudi po cesti Celje–Proseniško–Dole–priključek Dramlje ali Celje–Štore–Šentjur–priključek Dramlje. Krajši zastoj sicer nastaja tudi na vzporedni regionalni cesti Medlog–Celje.

Žal se je danes znova pokazalo, da se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah na avtocesti še vedno ne razvrstijo tako, da bi vzpostavili reševalni pas, ki je dovolj širok za prihod intervencijskih vozil na kraj.

Vsi moramo vedno upoštevati, da s pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena v prometni nesreči na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost njihovega preživetja. Kako se razvrščati v zastoju: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/pravilno-razvrscanje-ob-zastoju-na-avtocesti-resuje-zivljenja

Posle Celja prema Mariboru..nažalost sa smrtnim ishodom…kolona je velika,obilazite!

Objavil/a Autobusi i Kamioni dne Torek, 11. maj 2021

Foto: Prometno-informacijski center za državne ceste

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,065 seconds.