Na avtocestnem počivališču Lopata policisti zasegli ukradeno vozilo (foto)


Policista Postaje prometne policije Celje sta minuli konec tedna pri opravljanju nadzora cestnega prometa na avtocestnem počivališču Lopata opazila parkirano kombinirano vozilo s pripetim priklopnim vozilom, na katerem je bil naložen osebni avtomobil BMW serije 5, novejše izdelave, z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami, poroča predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje Milena Trbulin.

Ob kombiniranem vozilu je stalo več oseb. Ko sta se jim policista približevala, so se usedli v vozilo in odpeljali proti izvozu iz počivališča. Policista sta jih še pred izhodom iz počivališča ustavila in opravila kontrolo dokumentov potnikov in vozil.

Pri preverjanju podatkov osebnega avtomobila znamke BMW, tip 530 d, črne barve, ki je bil  naložen na priklopnem vozilu, sta policista ugotovila, da je  bilo omenjeno vozilo 24. marca letos ukradeno v Italiji.

Kombinirano vozilo VW Transporter s pripetim priklopnim, na katerem je bilo naloženo ukradeno vozilo,  je vozil 29-letni romunski državljan, ki je imel ponarejeno vozniško dovoljenje.

Ukradeno vozilo so celjski policisti zasegli in ga bodo v nadaljevanju vrnili italijanskemu lastniku. 29-letnega državljana Romunije bodo kazensko ovadili.

Vir in foto: PU Celje