Na sojenju Abramovu pričala Sarina starša

14. 05. 2022 10:04

Na celjskem sodišču je včeraj potekala druga obravnava v sojenju za domnevni umor Sare Veber, ki naj bi ga zagrešil Sebastien Abramov. Na obravnavi sta tokrat pričala Sarina starša.

Sebastien Abramov, ki sicer vseskozi trdi, da je Saro Veber ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, je na prvi obravnavi zavrnil zagovor, saj da se bo zagovarjal skozi sodni postopek. O tem smo pisali tukaj.

Na drugi obravnavi sojenja za umor Sare Veber, ki ga je domnevno izvršil Sebastien Abramov, sta pred sodiščem pričala Sarina starša. Ta sta opisala dogajanje na dan, ko je tragično umrla njuna hčerka edinka. Sarina mama je tako povedala, da je v trenutku domnevnega umora likala, ko je naenkrat zaslišala močan pok. Stekla je v dnevno sobo, kjer je našla hčer in jo začela oživljati. Prav tako je v dnevno sobo pritekel oče. Abramov se je medtem umaknil na balkon in ni pomagal pri oživljanju, kot je zatrjeval sam. Reševalce naj bi na kraj dogodka poklical Abramov.

Kot je dejala Sarina mama, se je hčera po tem, ko je spoznala Abramova spremenila in zaprla vase ter postalo tiho dekle. To je potrdil tudi oče, ki je imel s hčerjo dober in zaupen odnos. Kot je še ocenila mama, v hčerinem razmerju z Abramovom ni bilo vse v redu, saj jo je videla nekajkrat jokati. Tudi sosedje naj bi slišali, kako je Abramov zmerjal Saro. Abramov naj bi po materinih besedah tudi ko je šel na sprehod, zraven vedno nosil plinsko pištolo. Sarina mama je še povedala, da je hči Abramovu napisala tudi pismo, v katerem je zapisala, da se ne bo več trudila za njuno zvezo, če se sam ne bo potrudil. Nekaj mesecev pred smrtjo ga je tudi snemala z mobilnim telefonom. Mati tudi ni prepričana v iskrenost žalovanja Abramova za Saro. Prepričana je, da je želel storilec le vzbujati pozornost.

Sojenje se bo z zaslišanji psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko, nadaljevanje 27. maja. Sebastien Abramov ostaja v celjskem priporu.

Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, Za očitano kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, mu grozi do 30 let zapora.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,983 seconds.