Nadaljevanje sojenja Abramovu: pred strelom je Sara v rokah držala ustje cevi puške

27. 05. 2022 13:43

Potem ko sta pred dvema tednoma na celjskem sodišču pričala starša Sare Veber, ki je 15. marca 2015 v dnevni sobi na njenem domu na Pernovem pri Žalcu, padla pod strelom puške, ki jo je v rokah držal Sebastien Abramov (takrat Sebastijan Colarič), se je danes sojenje nadaljevalo s pričanji balističnega izvedenca in psihologa.

Balistični izvedenec Tomaž Korbar je med drugim povedal, da bila Sara Veber ustreljena s polavtomatsko puško, pred strelom pa je oškodovanka držala v rokah ustje cevi puške. Prav tako so izvedenci ugotovili, da se puška ni mogla sprožiti sama ter, da vsi dokazi kažejo, da je osumljenec kaznivo dejanje storil naklepno. Psiholog Matjaž Copak je ocenil, da je Abramov čustveno nezrela oseba z močnimi emocionalnimi tenzijami in identitetnimi težavami. Opisal ga je tudi kot narcisoidno osebo, ki težko vzpostavlja pristne stike in zelo težko prenaša zavračanje. Psiholog je še ocenil, da je Abramov na nizki povprečni intelektualni ravni.

Zagovornik Sebastiena Abramova je medtem dejal, da je potrebno narediti rekonstrukcijo dogodka, saj da še ni dokazano, kako natančno je prišlo do dogodka. Sebastien Abramov sicer vseskozi trdi, da je Saro Veber ustrelil po nesreči med čiščenjem puške. Že na prvi obravnavi pa je zavrnil zagovor, saj da se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

Sojenje na celjskem okrožnem sodišču se bo nadaljevalo 17. junija, z zaslišanjem izvedenca sodne medicine in psihiatra.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 2,707 seconds.