Nalet na avtocesti, čelno trčenje

112,

Ob 8.20 je na avtocesti A1 v Šempetru v Savinjski dolini v občini Žalec prišlo do naleta dveh osebnih vozil, pri čemer sta se poškodovali dve osebi. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč poškodovanim udeležencem, odklopili akumulatorja ter sanirali cestišče. Reševalci Nujne medicinske pomoči Žalec in Nujne medicinske pomoči Celje so poškodovani osebi oskrbeli na kraju ter prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Drugo vozilo, ki je bilo vpleteno v trčenje; foto: PGD Steklarna Rogaška Slatina

Ob 9.08 sta v naselju Šerovo v občini Šmarje pri Jelšah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatin in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, očistili vozišče, odklopili akumulator, prekinili napajanje vozilu na električni pogon in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in nato prepeljali v SB Celje.

Ob 9.57 so na Vodnikovi ulici v Celju gasilci PGE Celje ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata in tako omogočili dostop do obolele osebe reševalcem NMP.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje