Naletel na topovski izstrelek druge vojne, padec motorista

27. 06. 2019 15:09

rp_eksplozivno.1.jpgOb 7.01 sta v naselju Brezje pri Dobjem, občina Dobje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine in odstranili vozili z vozišča. Reševalci NMP Celje so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 8.58 je v Migojnicah, občina Žalec, občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Zahodnoštajerske regije, ki sta ugotovila, da gre za topovski izstrelek kalibra 75 mm iz 2. svetovne vojne, nato pa sta nevarno najdbo odstranila in jo prepeljala na varno v začasno uskladiščenje do uničenja.

Ob 16.46 je v naselju Trebče, občina Bistrica ob Sotli, motorist padel z motorjem. Gasilci PGD Steklarna Rogaška so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli. V UKC Maribor pa ga je nato prepeljala s helikopterjem posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor. Kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,885 seconds.