Nedeljska lokalna neurja na Celjskem, poškodovan daljnovod

28. 07. 2019 22:32

Ob 11.03 je v Lokavcu v občini Laško zaradi močnih padavin puščala voda v objekt zaradi obnove ostrešja. Gasilci PGD Rimske Toplice so pokrili ostrešje z 80 kvadratnih metrov folije.

Ob 13.13 je v Lahovem Grabnu v občini Laško prišlo do poškodbe daljnovoda električne energije. Vzdrževalci Elektra Celje so odpravili okvaro na daljnovodu.

Ob 13.35 je območje občine Rogatec zajelo lokalno neurje z močnim vetrom. Gasilci PGD Rogatec; Donačka gora in Steklarna Rogaška Slatina so nudili pomoč pri prekrivanju streh stanovanjskih in gospodarskih objektov, odstranjevanju podrtih dreves, ter sanaciji električnega in telekomunikacijska omrežja.

Ob 16.12 so v Topolah v občini Rogaška Slatina gasilci PGD Rogaška Slatina pokrili del ostrešja hleva s folijo in popravili opeko.

Ob 16.18 so v Strmcu pri Sv. Florjanu v občini Rogaška Slatina zaradi zamašenega propusta voda poplavljala cesto. Gasilci PGD Sv. Florjan so črpali vodo in delno očistili prepust. V prihodnjih dneh se bo s pomočjo delovnega stroja očistil jašek.

Ob 16.51 se je na cesto Kale – Podlog v občini Žalec na cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini so razžagali in odstranili drevo s ceste.

Ob 17.27 so v Lučah na električne vodnike padle veje. Gasilci PGD Luče so veje odstranili in preventivno pregledali širšo okolico, vendar posebnosti niso zaznali.

Ob 18.15 so v Lokrovcu v občini Celje gasilci PGD Lokrovec-Dobrova iz stanovanjske hiše črpali meteorno vodo in odmašili meteorni jašek.

Ob 18.53 je v Vinski Gori v občini Velenje prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, posipali razlite motorne tekočine, vozilo postavili na kolesa in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Velenje so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

*foto: Zlatka Polajžer iz Rogatca (povezava k prispevku o tamkajšnjem neurju)

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,710 seconds.