Nedeljsko neurje na Celjskem lomilo drevesa in razkrivalo strehe (dopolnjeno, foto)

07. 07. 2019 16:41

Današnje neurje z nekaj toče je zajelo večino Celjskega, močan veter pa je botroval, da so številna drevesa popustila in padla po prometnicah.

Ponekod je veter razkril ostrešja, največ dela pa so imeli gasilci s črpanjem poplavljenih prostorov.

Po prvih informacijah je najhuje v občini Rogaška Slatina:

URSZR poroča, da je občino Rogaška Slatina popoldan zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Posredujejo gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina, Kostrivnica in Sveti Florjan. Zalito je večje število objektov. Odkrito je večje število streh na objektih. Večji izpad električne energije. Sproženi zemeljski plazovi.

Podrobneje o dogajanju na Kozjanskem in Obsotelju v prispevku portala Kozjansko.info (klik)

Dodano naknadno:

rogatec-neurje-7-7-2019003V popoldanskih urah je občino Šoštanj zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Na ceste se je podrlo več dreves. Gasilci PGD Šoštanj so drevesa razžagali in odstranili s cest.

V popoldanskih urah je občino Velenje zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Na ceste se je podrlo več dreves. Gasilci PGD Pesje in Vinska Gora so drevesa razžagali in odstranili s cest.

Ob 17.00 so na regionalni cesti v Mariji Reki v občini Prebold podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija Reka so razžagali in odstranili drevo s ceste.

V popoldanskih urah je občini Žalec zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Zavrh pri Galiciji, Gotovlje in Žalec so pokrivali razkrite objekte in odstranili drevo s ceste.

V popoldanskih urah je občino Laško zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Laško so pokrili odkrito streho na stanovanjski hiši, odstranili drevo in zavarovali zaliti podvoz.

davV občini Radeče so gasilci PGD Radeče posredovali zaradi podrtega drevesa na elektro daljnovod in podrtega drevesa čez cesto.

V popoldanskih urah je občino Dobrna zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem Gasilci PGD Dobrna so na dveh lokacijah pokrili razkrito streho in odstranili dva podrta drevesa. V Lokovini so gasili požar zloženega lesa na prostem.

V popoldanskih urah je občino Vojnik zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Vojnik, Nova Cerkev in Frankolovo so odstranjevali podrta drevesa in pokrivali razkrite objekte. V Tomažu nad Vojnikom na lokalni cesti zaradi podrtih dveh dreves ostale ujete 4 osebe v osebnem vozilu.

V popoldanskih urah je občino Celje zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Šmartno v Rožni dolini in Zagrad-Pečovnik so odstranjevali podrta drevesa, zavarovali podrti drog javne razsvetljave in pokrivali odkrite strehe.

V popoldanskih urah je občino Vitanje zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Vitanje so na 2 lokacijah pokrili streho hleva s foljo in odstranili podrto drevo.

mdeV popoldanskih urah je občino Slovenske Konjice je zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Slovenske Konjice, Loče in Zbelovo so črpali vodo, odstranjevali podrta drevesa in prekrili s foljo streho objekta.

V popoldanskem času je občino Šentjur zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Dramlje, Ponikva, Šentjur, Slivnica in Loka pri Žusmu so odstranjevali podrta drevesa, pokrivali odkrite strehe in črpali vodo iz objektov.

Ob 16.42 je v Občini Dobje poplavilo gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Dobje.

V popoldanskih urah je občino Šmarje pri Jelšah zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem, Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Sladka Gora, Kristan vrh, Sveti Štefan in Zibika so črpali vodo, preusmerjali tok meteorne vode, odstranjevali podrta drevesa in pokrivali odkrite strehe objektov. Poškodovani so elektro daljnovodi. Določena naselja so zaradi poškodb na elektro infrastrukturi bila brez električne energije.

V popoldanskih urah je občino Podčetrtek zajelo neurje z močnim vetrov in dežjem. Gasilci PGD Podčetrtek, Pristava pri Mestinju, Imeno, Polje ob Sotli-Sedlarjevo, Sela-Verače-Virštanj so odstranjevali podrta drevesa, pokrivali strehe razkritih objektov. Gasilci PGD Imeno so posredovali na požaru drevesa, ki se je podrlo na elektro daljnovod.

Ob 16.50 je v Jevševcu pri Kozju v občini Kozje razkrilo del strehe stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kozje.

rogatec-neurje-7-7-2019008Občino Rogaška Slatina je popoldan zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Posredujejo gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina, Kostrivnica in Sveti Florijan. Zalito je večje število objektov. Odkrito je večje število streh na objektih. Večji izpad električne energije. Sproženi zemeljski plazovi. Pomoč so jim nudili tudi gasilci iz sosednjih občin.

V popoldanskem času je občino Rogatec zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Posredujejo gasilci PGD Rogatec, Donačka Gora in Dobovec pri Rogatcu. Poplavilo je večje število hiš. Močan veter je odkrival strehe. Sprožili so se tudi zemeljski plazovi. Poplavljena je bila regionalna in lokalne ceste. Pomoč so jim nudili tudi gasilci iz sosednjih občin.

*na naslovni sliki prizor iz Višnje vasi pri Vojniku, foto: Mateja Oprčkal; na ostalih slikah prizori iz Rogatca, foto: K. Babič

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,848 seconds.