Nedeljsko neurje na Celjskem povzročilo precejšnjo materialno škodo

31. 08. 2020 08:55

Včeraj je okoli 16.00 jugovzhodni del Celjskega zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem.

Občina Dobje: Drevo se je podrlo na hišo, drevesa so se podrla čez ceste, poškodovana so ostrešja na štirih gospodarskih objektih. Gasilci PGD Dobje so odpravljali posledice.

Občina Laško: V Zidanem Mostu je bila poplavljena hiša. Podrtih je večje število dreves na ceste. Na cestišču je bil še pesek, mulj in kamenje. Močan veter je poškodoval strehe na hišah in gospodarskih objektih. Podrto drevesa in močan veter je poškodoval elektro daljnovod. Ob 20.29 so brez električne energije prebivalci na območju Jurkloštra. Vzdrževalci Elektro Celje odpravljajo poškodbe na daljnovodu. Posredovali so gasilci PGD Laško, Jurklošter, Zidani most, Sedraž in Vrh nad Laškim. Gasilci PGD Šentrupert so bili v pripravljenosti.

Občine Radeče: Podrlo je več dreves in odkrilo več streh stanovanjskih in gospodarskih objektov. Posledice odpravljajo gasili GZ Radeče.

Občina Rogaška Slatina: Neurje z močnim vetrom je povzročilo ogromno materialno škodo. Posreduje občinski štab Civilne zaščite in gasilci občinskega poveljstva Rogaška Slatina. Po prvi oceni je poškodovanih večje število stanovanjskih in gospodarskih objektov.

Občina Šentjur: Poškodovana so bila ostrešja na objektih, podrta drevesa na ceste in poškodovan elektro daljnovod. Posredovali so gasilci PGD Šentjur, Kalobje in Loka pri Žusmu. Dežurni vzdrževalci Elektro Celje so odpravljali poškodbe na daljnovodu.

Občina Šmarje pri Jelšah: Neurje z močnim vetrom je povzročilo večjo materialno škodo na objektih in v naravnem okolju.

*foto: Tomaž Režun in Radko Kvas

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 1,287 seconds.