Nesreča rudarjev v Premogovniku Velenje. Več poškodovanih

04. 09. 2019 21:26

Danes okoli 14.30 je v podjetju Premogovnik Velenje, v jami Preloge, prišlo do delovne nesreče v kateri se je poškodovalo 11 rudarjev, od tega eden huje.

Nesreča naj bi se zgodila med dvigovanjem gondole, ki rudarje vozi na delovišče, v rudniškem jašku jame Preloge. Poškodovalo se je 11 rudarjev, od tega eden huje, a naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. Neuradno ima najhuje poškodovani rudar zlamanih nekaj reber. Vsi poškodovani so bili prepeljani bodisi v celjsko, bodisi v slovenjegraško bolnišnico. Nekateri so že bili poslani v domačo oskrbo.

Ob nesreči so posredovali reševalci NMP Velenje, ki so poškodovane rudarje oskrbeli, prepeljali v ZD Velenje ter nadalje v bolnico Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

“Nesreča se je zgodila pri prevozu zaposlenih na jamska delovišča, v začetku druge izmene. Viseča diesel lokomotiva se je mehansko okvarila, zaradi česar se je samodejno sprožila zasilna zavora. Ob tem je del kompozicije lokomotive zanihal, pri čemer so se poškodovali nekateri zaposleni pri prevozu. 11 zaposlenih je bilo oskrbljenih in napotenih v ZD Velenje. O dogodku je bila takoj obveščena rudarska inšpekcija, ki opravlja raziskavo dogodka na licu mesta,” so za 24ur pojasnili iz velenjskega premogovnika.

Kraj nesreče še vedno preglejuje rudarska inšpekcija, policisti pa so že zaključili s preiskavo. Več informacij bo znanih jutri.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,320 seconds.