Neuspešno oživljanje, dva požara s hudimi posledicami (foto, video)

24. 02. 2018 10:50

Včeraj so ob 13.22 v Lipoglavu v občini Slovenske Konjice posredovali prvi posredovalci PGD Loče in reševalci NMP Slovenske Konjice, ki so nudili prvo pomoč oboleli osebi. Oživljanje je bilo neuspešno.

Ob 17.08 so v Spodnjih Stranicah, občina Zreče, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Stranice, ki so goreče saje pogasili, prezračili prostore in preventivno pregledali prostore. Lastniku so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

pozar_irje_februar_2018_2Ob 17.42 je v Irju v občini Rogaška Slatina zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše.

Ogenj, ki je zajel ostrešje hiše so omejili in pogasili gasilci PGD Rogaška Slatina, Steklarna Rogaška Slatina, Kostrivnica, Sveti Florjan in Rogatec.

V požaru se je hiša tako poškodovala, da ni več primerna za bivanje.

Družina bo do nadaljnjega prebivala pri sosedih.

Ob 18.21 je v Vodicah pri Kalobju v občini Šentjur prišlo do požara v garaži gospodarskega poslopja velikosti 6×10 metrov. Pri tem sta dve osebi dobili opekline po telesu. Ena oseba se je uspela pravočasno umakniti na prosto. Požar, ki je zajel osebno vozilo v garaži in ostrešje gospodarskega poslopja so omejili in pogasili gasilci PGD Kalobje, Dobje in Slivnica. Reševalci NMP Celje in Šentjur so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na zdravljenje, eno v SB Celje in drugo v UKC Ljubljana. Požar je uničil ostrešje gospodarskega poslopja, osebno vozilo in garažo z raznim orodjem in stroji.

*foto: PGD Steklarna Rogaška Slatina

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 1,076 seconds.