Nov poskus uboja v Celju

19. 01. 2022 09:16

Včeraj ob 19.15 uri so bili policisti na interventno številko 113 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. V Celju na Ljubljanski cesti se je namreč pretepalo več oseb.

Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bilo v prepiru in pretepu udeleženih več oseb. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letni moški državljan Kosova, z začasnim bivališčem v Sloveniji, napadel in z ostrim predmetom poškodoval 28-letnega moškega državljana Kosova ter ga hudo telesno poškodoval. Poškodovani je bil odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju in ni v življenjski nevarnosti. Osumljenemu so policisti odvzeli prostost in ga pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Policisti in kriminalisti PU Celje intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi motiva ter z drugimi preiskovalnimi dejanji v zvezi navedenega kaznivega dejanja in kaznivega dejanja nasilništva.

To je že peto podobno kaznivo dejanje v letošnjem letu na Celjskem, potem ko sta se na prve dni novega leta zgodila poskus uboja v Celju in poskus umora v Preboldu, le nekaj dni za tem pa sta se v Celju zgodila nova poskusa uboja in umora. Lani so policisti v celotnem letu skupaj obravnavali zgolj štiri tovrstna dejanja.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,383 seconds.