Odklepanje otroka iz avta, požar ostrešja, vetrolom, prevračanje vozila

112,

Včeraj so nekaj po poldnevu v naselju Šempeter v Savinjski dolini gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šempeter v Savinjski dolini s tehničnim posegom odprli vrata zaklenjenega osebnega vozila, v katerem se je nahajal otrok.

Malo pred 14. uro so v Šentrupertu nad Laškim zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Požar se je razširil na ostrešje hiše. Gasilci PGD Šentrupert in PGD Laško so pogasili požar, opravili pregled s termovizijsko kamero, prezračili objekt in s folijo prekrili poškodovano ostrešje.

Ob 14. uri v naselju Vrh nad Laškim gasilci PGD Vrh nad Laškim s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili dostop reševalcem nujne medicinske pomoči do preminule osebe.

Ob 14.18 je podrto drevo padlo na stanovanjsko hišo v naselju Kamna Gora v občini Slovenske Konjice. Gasilci PGD Slovenske Konjice so s tehničnim posegom drevo odstranili in streho prekrili s folijo.

Nekaj pred 15. uro je v naselju Šentrupert nad Laškim vozilo zdrsnilo s cestišča, se prevrnilo in obstalo na kolesih. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Ena oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Celje.

Ob pol petih popoldan so v naselju Grče v občini Žalec gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini odstranili podrto drevo s cestišča.

Ob 17.25 je na Kovaški cesti v Vitanju gorel gospodarski objekt. Gasilci PGD Zreče in PGD Vitanje so pogasili požar in prezračili prostore gospodarskega poslopja.

Danes je nekaj po 3. uri zjutraj v naselju Jakob pri Šentjurju osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo pa so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo v SB Celje prepeljali reševalci Nujne medicinske pomoči Celje.