Osumljenec za poskusa uboja v Celju priprt. Policisti za štiri vpletene predlagajo tudi izgon iz države

21. 01. 2022 15:45

31-letnemu osumljencu za poskus uboja v Celju je bilo danes odrejeno sodno pridržanje, so sporočili s Polocijske uprave Celje.

Kot smo že poročali, se je v torek v večernih urah v Celju zgodil nov poskus uboja. Kmalu po dogodku so policisti prostost odvzeli štirim tujim državljanom, začasno stanujočim na območju Celja, starim 19, 27, 31 in 34 let.

31-letnika so policisti včeraj, zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.

Ostale tri so policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo in jih po opravljenih preiskovalnih dejanjih izpustili na prostost. Osumljeni so v pretepu poškodovali štiri osebe, prav tako tuje državljane.

Spomnimo, osumljeni so se v torek, okoli 19 ure, srečali na Ljubljanski cesti v Celju. Med njimi je prišlo do prepira, zaradi določenih nesoglasij glede delovnega razmerja. Oškodovani so namreč zaposleni pri 31-letnem osumljencu. Prepir je prerasel v pretep, pri čemer je osumljeni 31-letnik z nožem hudo poškodoval enega od oškodovancev, v pretepu so bili poškodovani tudi ostali trije.

Vse štiri osumljene so kot rečeno policisti kazensko ovadili, prav tako so na podlagi Zakona o tujcih in določb Kazenskega zakonika, iz razlogov javne varnosti predlagali, da se jim izreče ukrep odstranitve tujca iz države.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,853 seconds.