Pijana povzročila dve nesreči in brez pnevmatik nadaljevala z vožnjo. Na cesti tudi pijani kolesarji

23. 03. 2022 13:02

Šentjurski policisti so v ponedeljek zgodaj zjutraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki je od Levca do Teharij povzročila dve prometni nesreči.

V Levcu je voznica zapeljala čez krožišče, trčila v robnik in prometni znak ter z vožnjo nadaljevala. V krožišču na Teharjah ji je z vozila snelo obe pnevmatiki, kar je ni ustavilo in je z vožnjo nadaljevala dokler je policisti niso ustavili na šentjurskem območju.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

“V zadnjem času znova opažamo, da je alkohol med vozniki vse preveč prisoten. Ker je lepo vreme na ceste zvabilo mnogo kolesarjev, mopedistov in motoristov, smo zaradi poslabšanja varnosti voznikov enoslednih vozil, le tem v zadnjih nekaj dneh namenili več pozornosti. Zaskrbljujoče so ugotovitve, da jih je mnogo vozilo pod vplivom alkohola,” pojasnjuje Milena Trbulin s PU Celje in dodaja, da je od 62 kontroliranih motoristov jih je šest vozilo pod vplivom alkohola, trije so imeli v krvi več kot promilo alkohola. Z alkotesti so preizkusili tudi 71 kolesarjev. Pod vplivom alkohola jih je kolesarilo sedem. Šest od njih je imelo v krvi več kot promilo alkohola.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,403 seconds.