Po 3. etapi dirke Po Sloveniji, pri spustu s Celjske koče padel in se poškodoval rekreativni kolesar


Center za obveščanje poroča o padcu in poškodbi rekreativnega kolesarja ob zaključku 3. etape dike Po Sloveniji, o kateri smo poročali tukaj.

Kot poročajo je ob 15.04 pri spustu iz Celjske koče padel rekreativni kolesar in se poškodoval. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju. Reševalci NMP Celje so ga oskrbeli in prepeljali v SB Celje. S PU Celje pa so dodali, da se je nesreča zgodila v Pečovniku, kjer je 43-letni kolesar pri vožnji iz smeri Celjske koče, v preglednem desnem  ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel v okoli tri metre globok jarek ter se huje poškodoval.

Ostali dogodki, ki jih je obravnavala celjska izpostava centra za poročanje:

Ob 14.01 so v Križevcu, občina Zreče, trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorje, jih umaknili z vozišča, nudili pomoč reševalcem NMP ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

Ob 14.58 je v Vinski Gori, občina Velenje, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator ter reševalcem NMP Velenje nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v SB Celje.

Ob 10.22 je v garažni hiši na Vojkovi ulici v Celju zagorel kup odpadnih stvari. Gasilci PGE Celje so požar pogasili, opravili meritve nevarnih plinov ter pregledali okolico.

foto: pixabay