Po AC namerno le po platišču

05. 08. 2014 17:14

voznja s platiscemPolicisti Postaje prometne policije Celje so minuli konec tedna na avtocesti A1 med vožnjo iz smeri Ljubljane proti Mariboru ustavili tujega voznika kombiniranega vozila s priklopnim vozilom.

Ugotovili so, da je bilo v kombiniranem vozilu, registriranem za sedem oseb, poleg voznika še devet potnikov. Zaradi suma preobremenjenosti kombiniranega vozila so opravili še tehtanje kombiniranega vozila ter ugotovili, da je bilo kombinirano vozilo preobremenjeno za 680 kilogramov. Zaradi izrabljenosti in poškodbe je voznik s platišča priklopnega vozila odstranil pnevmatiko in je priklopno vozilo po avtocesti vozil brez pnevmatike, le po platišču.

S tehnično neprimernim vozilom, ki je bilo prekomerno naloženo in preobremenjeno, je voznik predstavljal veliko nevarnost zase, za sopotnike in ostale udeležence v cestnem prometu na avtocesti.

Policisti Postaje prometne policije Celje pri svojem delu na avtocesti pogosto opažajo neodgovorno in nevarno ravnanje  tujih voznikov tovornih in kombiniranih vozil ter avtobusov, najpogosteje  gre za romunske in bolgarske državljane, ki s svojim ravnanjem predstavljajo veliko nevarnost v cestnem prometu.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 0,525 seconds.