Po napadu v celjski bolnišnici medicinska sestra doživela srčni infarkt


Kot smo poročali včeraj, je v celjski bolnišnici v sredo dopoldne prišlo do incidenta, kjer je razburjeni bolnik poškodoval dva zaposlena. Danes so glede tega znani novi podatki.

Spomnimo, da je bolnik, ki ni bil resno bolan, zaradi nezadovoljstva s podatkom, da poteka predaja nočne izmene dopoldanski izmeni v urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje, zaradi jeze medicinski sestri lažje poškodoval roko, drugemu zaposlenemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos. Po tem pa je iz bolnišnice pobegnil. Danes je znano, da je ena izmed poškodovanih zaposlenih je zaradi stresa doživela srčni infarkt. Ob tem je poškodovanka še vedno hospitalizirana, njeno stanje pa je stabilno.

Zaradi incidenta so v celjski bolnišnici varovanje zaposlenih in objekta dvignili na najvišjo zakonsko raven.

Storilec že v rokah policistov
V. d. strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radko Komadina je o dogodku dodal, da je omenjeni bolnik izkazoval nestrpnost, bil pa je tudi precej glasen. K nestrpnemu moškemu je pristopila medicinska sestra, ta pa jo je napadel in ji poškodoval prste na roki. Drugega zaposlenega, ki je medicinski sestri priskočil na pomoč, pa je razgrajujoči moški s čelom udaril v obraz. Na urgenco je bolnik sicer prišel brez napotnice zaradi težave, ki jo bi lahko po besedah Komadine rešil pri osebnem zdravniku.Po napadu na zaposlena je pobegnil, ampak so ga policisti kmalu izsledili. Komadina je še dodal, da zaenkrat še ni znano, zakaj je napadel zaposlena.

Preberite si tudi včerajšnji članek o incidentu.