Po trku avta in motorista potrebno posredovanje helikopterja; gorski reševalci rešili obviselo planinko


Včeraj sta v nekaj pred poldnevom v Mestinju, v občini Šmarje pri Jelšah, trčila osebno vozilo in motorist. Do trka je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Motorist je bil zaradi telesnih poškodb s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor. Ogled prometne nesreče so prevzeli policisti PPP Celje, ki bodo zoper voznika osebnega avtomobila ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči so posredovali tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah, ki so zavarovali kraj dogodka in zavarovali mesto pristanka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor, ki je poškodovano osebo prepeljal v Univerzitetni klinični center Maribor.

Nekaj po 14. uri se je v naselju Lipje pri Velenju pri plezanju na Gonžarjevi peči poškodovala plezalka in obvisela v steni. Reševalci celjske potaje Gorsko reševalne zveze Slovenije so z vrvmi dostopili do plezalke, jo rešili na varno in z njo sestopili do njenega vozila.

Oglejte si tudi utrinke s skupne vaje gasilcev in reševalcev v prejšnjem mesecu: