Po večmesečni preiskavi celjski kriminalisti zasegli prepovedane psihoaktivne substance


Celjski kriminalisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe. V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letni osumljenec z območja Policijske uprave Celje od maja lani do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane. Slednje je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb, dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana.

Med preiskavo so zasegli okoli 700 g prašnatih in kristalnih delcev zgoraj navedenih psihoaktivnih substanc ter 8 litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 ml.

Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje