Družinska tragedija v Žalcu: v večernih urah vstopil v hišo in s sekiro hudo poškodoval partnerko

07. 09. 2020 15:07

Na PU Celje so danes predstavili podrobnosti sobotne družinske tragedije pri Žalcu. Podrobnosti je na novinarski konferenci predstavil Milan Vogrinec, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje.

Milan Vogrinec, PU Celje

Kot je povedal Milan Vogrinec, so bili policisti v soboto obveščeni, da je 46-letni moški z območja Žalca  v jutranjih urah prišel v stanovanjsko hišo in v spalnici z večjo sekiro po glavi močno 44-letno partnerko ter nato odšel v bližnje gospodarsko poslopje, kjer je storil samomor.

Osumljenemu 46-letniku so policisti dan pred grozljivim dogodkom izrekli ukrep prepovedi približevanja do partnerke in mladoletne hčerke. Partnerka je namreč v popoldanskih urah poklicala na Policijsko postajo Žalec, ker je 46-letnik nad njo izvaja nasilje. V nadaljevanju je na policijski postaji podala ustno kazensko ovadbo. 46-letniku je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, o primeru pa so bile tudi pristojne službe. V večernem času so policisti na naslovu bivanja 44-letnice izvedli kontrole morebitnih kršitev ukrepa. Kršitev ukrepa v večernih in nočnih urah pa niso zaznali. V jutranjih urah je 46-letnik vstopil v hišo in partnerko s sekiro izredno hudo poškodoval.

46-letnika so policisti leta 2015 že obravnavali zaradi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in ga tudi kazensko ovadili.

Že včeraj smo poročali, da naj bi se tragedija zgodila v Gotovljah pri Žalcu.

Letos zaradi nasilja v družini izrekli 193 ukrepov prepovedi približevanja, 190 kaznivih dejanj in tri prekrške

Raziskave kažejo, da je nasilje nad ženskami še vedno izjemno razširjen pojav. Na Policijski upravi Celje imajo do vseh vrst nasilja, še posebej do nasilja v družini, ničelno toleranco.

Letos, do danes, so zaradi zaznanih primerov nasilja v družini izrekli 193 ukrepov prepovedi približevanja, za 190 kaznivih dejanj in tri prekrške. Lani v enakem obdobju so izrekli 201 ukrep prepovedi približevanja, za 198 kaznivih dejanj in tri prekrške.

Zaradi kršitev ukrepov prepovedi približevanja so letos ukrepali v 86. primerih lani v 112.

Večinsko prepričanje o nasilnih dejanjih in njihovih storilcih je, da gre za nerazumno in nepredvidljivo vedenje alkoholikov, duševno nestabilnih in obupanih ljudi. Takšno prepričanje je lažje sprejeti kot možnost, da je nasilje prisotno tudi v navidezno urejenih družinah ter da je lahko tudi namerno. Zato znova pozivamo vse žrtve nasilja, njihove sorodnike, sosede, znance, naj vsako obliko nasilja prijavijo Policiji. Več in informacij najdete tukaj.

PU Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,756 seconds.