Policija bo preverila osnovanost obtožb na račun Waldorfske šole v Žalcu


Na podlagi anonimne prijave zaradi domnevnega prikrivanja ponarejene dokumente PCT, policija preverja obstoj suma storitve kaznivega dejanja v Waldorfski šoli Savinja v Žalcu ter domnevno vpletenih staršev.

Waldorfsko šolo so pristojne službe začasno zaprle že novembra, takrat zaradi nepravilnosti pri izvajanju samotestiranja učencev in nespoštovanje ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. O tem smo pisali tukaj.

Pred časom so nekateri starši učencev Wladorfske šole Savinja v Žalcu z anonimnim pismom opozorili na domnevne nepravilnosti, ki naj bi se v šoli dogajale glede preverjanja in pristnosti dokumentacije za izkazovanje pogojev PCT pri nekaterih učencih, piše Novi tednik. Avtorji anonimke so izrazili zaskrbljenost zaradi razmer v šoli ter vodstva šole. Kot so zapisali, naj bi šola celo dovoljevala ter z nekaterimi starši prikrivala ponarejene dokumente za izkazovanje pogojev PCT. V pismu naj bi tudi poimensko navedli imena nekaterih kršiteljev.

Ravnatelj šole Jože Školc je sicer za Novi tednik vse očitke zavrnil in zatrdil, da ukrepe izvajajo v skladu z zakonom. Dejal je, da želijo nekateri s tem načrtno škodovati ugledu njihove šole. »Nekajkrat je že prišla zdravstvena inšpekcija, ki ni ugotovila posebnih nepravilnosti, zato se ne morem znebiti občutka, da nam nekateri starši želijo nagajati,« je povedal za omenjeni medij. Kot pravi, se vsa potrdila in dokumenti ujemajo s številom otrok, ni pa v pristojnosti vodstva šole, da preverja njihovo verodostojnost.

Situacijo v šoli je pod drobnogled vzela tudi policija. Kot nam je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin, so glede omenjene zadeve dobili anonimno prijavo in preverjajo ali obstajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja.

B.S., foto: Gregor Audič/Moja občina