Policista med kontrolo prometa ustavila voznika, ki je prevažal travo (foto)


lasko_konoplja_1Laška policista sta v preteklih dneh v Rimskih Toplicah med kontrolo prometa ustavila 50-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom sta zaznala močan vonj, značilen za prepovedano drogo konopljo, v prtljažnem prostoru vozila pa sta opazila večjo kartonasto škatlo. Ker je obstajal sum, da 50-letnik prevaža prepovedano drogo, sta mu policista odvzela prostost.

Na podlagi odredbe sodišča so v nadaljevanju policisti opravili preiskavo vozila ter v prtljažnem delu vozila našli okoli pol kilograma posušene konoplje. Naslednji dan so hišno preiskavo opravili še na domu osumljenega, kjer so v treh večjih in več kot petdesetih manjših zavitkih, našli še dober kilogram hašiša. Poleg tega so našli in zasegli še več nabojev kalibra 7,65 mm.

lasko_konoplja_2

Policisti so 50-letnega domačina, ki so ga tudi v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/I Kazenskega zakonika 1B.

Vir in foto: PU Celje