Policisti celjske delovne skupine za izravnalne ukrepe prijeli 30-letnega Romuna za katerim je bila razpisana mednarodna tiralica

09. 07. 2014 15:22

policijsko_porociloNekaj čez eno uro zjutraj so policisti delovne skupine za izravnalne ukrepe  Policijske uprave Celje na avtocestnem počivališču Lopata ustavili romunski avtobus, ki je vozil iz  smeri Ljubljane proti Mariboru. Pri kontroli potnikov so ugotovili, da je med njimi  30-letni romunski državljan za katerega je razpisana mednarodna tiralica, katere razpisnica so Združene države Amerike.

Mednarodno tiralico je izdalo sodišče v Texasu, marca 2012, zaradi kaznivega dejanja ”Goljufija” po 1349. členu Kazenskega zakonika ZDA in zaradi kaznivega dejanja “Pranje denarja” po 1956. členu Kazenskega zakonika ZDA.  Za vsako od omenjenih kaznivih dejanj je najvišja zagrožena kazen 20 let zapora

30-letni Romun je v obdobju od  septembra 2007 do februarja 2011 v Texasu preko internetne dražbene strani od kupcev, ki so želeli kupiti različna vozila, pridobil denar, vendar jim vozil ni izročil. S kupci je komuniciral preko e-poštnih naslovov in jim  pošiljal lažne ponarejene račune.

Državljana Romunije so policisti danes  privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je odredil  sodno pridržanje.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,741 seconds.