Policisti na Celjskem in Koroškem decembra odredili štiri tisoč preizkusov alkoholiziranosti

24. 12. 2016 07:48

Med 2. in 20. decembrom so policisti na območju Policijske uprave Celje preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, oziroma pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil.

Izvajali so tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola, torej preverjali v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku, uživali alkoholne pijače.

Na območju Policijske uprave Celje so v času nadzora odredili 3968 preizkusov alkoholiziranosti udeležencem v cestnem prometu. Ugotovili so, da je 195 voznikov vozilo pod vplivom alkohola. Pri 63 od teh so zaznali koncentracijo nad 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Devetim voznikom so odredili strokovni pregled na prepovedane droge, od tega so bili štirje pozitivni.

Glede na to, da je bil alkohol prisoten pri skoraj polovici smrtnih prometnih nesreč, ki so jih letos obravnavali na našem območju, še posebej opozarjajo na grozovite posledice prisotnosti alkohola pri voznikih. 

Foto: Javna agencija RS za varnost prometa.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,166 seconds.