Policisti prijeli 38-letnika, ki je v petek pri celjski tržnici nastavil sumljiv predmet


Celjski policisti so v petek prijeli moškega, ki je pred stavbo celjskih zaporov nastavil sumljiv predmet, zaradi katerega je bilo območje za nekaj časa zaprto.

Takrat so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da je takrat še neznani storilec pred enega od vhodov v stavbo celjskih zaporov nastavil sumljiv predmet.

Celjski policisti so v sodelovanju z gasilci takoj zavarovali območje okoli celjske tržnice in zaporov. Bombni tehniki iz Specialne enote policije, ki so prišli na kraj, so ugotovili, da v omenjenem primeru ni šlo za eksplozivno sredstvo.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so celjski policisti ugotovili, da je predmet pred stavbo celjskih zaporov nastavil 38-letni moški, doma z žalskega območja. 38-letniku so v popoldanskih urah odvzeli prostost in ga po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč in nevarnost ga bodo kazensko ovadili. Za storjeno dejanje mu grozi do tri leta zaporne kazni.

Osumljenega 38-letnika so v preteklosti že dvakrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Preberite tudi: Zaradi intervencije zaprto območje celjske tržnice (dopolnjeno)

*slika je simbolična