Policisti prijeli pobeglega storilca, ki je zabodel 23-letnika

25. 10. 2012 14:01

V noči iz 20., na 21. 10. 2012, so bili policisti na številki 113 na Operativno komunikacijskem centru PU Celje obveščeni, da je na dvorišču enega izmed gostinskih lokalov v Celju zaboden moški. Na kraj so bile takoj napotene razpoložljive policijske patrulje, ki so izvedle nujne policijske ukrepe za izsleditev pobeglega storilca, vendar takoj po dejanju ni bil prijet.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Celje so pri ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil ugotovili, da je 30-letni tujec, ki je za prebivanje prijavljen na območju Šentjurja pri Celju, na dvorišču za gostinskim lokalom pristopil do 23-letnega tujca, ki je za prebivanje prijavljen na območju Laškega in ga iz neznanega vzroka nenadoma z nožem dvakrat zabodel v predel prsnega koša. Pri tem mu je prizadejal tako hude poškodbe vitalnih delov telesa, da bi v primeru, če mu na kraju ne bi bila nudena pravočasna zdravniška pomoč, lahko umrl. Po dejanju je s kraja zbežal, vendar je bil še istega dne, ob 14:21 uri, s strani kriminalistov SKP PU Celje in policistov Policijske postaje (PP) Šentjur pri Celju, izsleden in prijet v Šentjurju pri Celju, kjer mu je bila odvzeta prostost.

Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje, nakar je bil s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije (KZ-1), priveden na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.

Za tovrstno kaznivo dejanje se storilec po določbah KZ-1 kaznuje s kaznijo od petih do petnajstih let zapora.

* Fotografija je simbolična

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,987 seconds.