Policisti ujeli objestneža, ki je divjal na širšem območju Celja

30. 10. 2020 15:51

V tem tednu je policiste na območju PU Celje več občanov z območja Šentjurja in Celja opozorilo o vozniku osebnega vozila, ki je z agresivno vožnjo, prekoračitvami hitrosti, nepravilnim prehitevanjem in mnogimi drugimi kršitvami, na relaciji Celje – Šmarjeta – Vojnik ter Celje – Šentjur – Šmarje pri Jelšah, kršil cestno prometne predpise ter s tem ogrožal sebe in ostale voznike v cestnem prometu.

Omenjenega voznika, z vozilom višjega cenovnega razreda, so včeraj zjutraj ustavili na območju Stopč. Voznik je v naselju prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 30 kilometrov na uro. Prav tako so mu policisti, na podlagi predhodno opravljenega pozitivnega testa za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, odredili strokovni pregled. Poleg omenjenega je vozil še v času, ko mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve.

Za prekoračitev hitrosti v naselju je predpisana globa v višini 500 € in pet kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa globa v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk. Policisti se zahvaljujejo občanom, ki so jih opozorili na objestno in nevarno vožnjo voznika.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 1,024 seconds.