Po AC policistom bežal pijan, brez dovoljenja in še kupa drugih reči

21. 11. 2016 08:35

V noči na nedeljo je pijani mladenič iz Maribora po avtocesti bežal pred policijo. Da je imel veliko masla na glavi, pričajo še dejstva, da ne premore izpita, da vozilo ni bilo registrirano in da so bile na njem nameščene ukradene tablice. Vse skupaj se je končalo s trkom v policijsko vozilo.

Nekaj pred drugo uro zjutraj so celjski policisti želeli ustaviti 20-letnega Mariborčana, ki s pospešeno hitrostjo zdivjal mimo policijske patrulje na avtocesti proti Mariboru. Patrulja se je pognala za njim, po poti pa so se zasledovanju pridružili še kolegi iz Šentjurja in Slovenskih Konjic.

Voznik je pri avtocestnem izvozu Rogoza s prehitevalnega pasu zapeljal na vozni pas, ob tem pa z zadnjim delom avtomobila trčil v sprednji del policijskega vozila. Po trčenju je sunkovito zavil v levo, zato je njegovo vozilo začelo bočno drseti v levo in s prednjim delom vozila je trčil v kovinsko odbojno varovalno ograjo, od katere ga je odbilo in njegovo vozilo je obstalo prečno na cesti. Tik preden je vozilo nehalo drseti, je vanj trčilo še policijsko vozilo, ki se mu ni uspelo pravočasno ustaviti. V prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda na obeh vozilih ter odbojni ograji.

Policisti so v postopku ugotovili, da voznik sploh nima vozniškega izpita, na neregistriranem vozilu, s katerim je divjal, pa je imel nameščeni v soboto ukradeni registrski tablici. Na vozilu sta manjkali tudi vinjeta in zimska oprema. S preizkusom alkoholiziranosti so še ugotovili, da je imel voznik v organizmu 0,26 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli in prepovedali nadaljnjo vožnjo, okrajnemu sodišču pa predlagali, naj mu poleg sankcij za opisane prekrške izreče še odvzem začasno zaseženega vozila.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,961 seconds.