Ponoči se je pri Videžu prevrnilo tovorno vozilo; poginilo 5 govedi


Okoli ene ure zjutraj je na cesti Slovenska Bistrica–Poljčane pri Videžu s cestišča zdrsnilo tovorno vozilo za prevoz živih živali. Ob tem je zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo.

Ob nesreči je posredovalo PGD Slovenska Bistrica“Ob enih zjutraj smo bili obveščeni, da je prišlo do nesreče tovornjaka, ki je prevažal žive živali. Tovornjak je zapeljal v jarek in se prevrnil. Kake tri ure nismo mogli do živali, saj so bile privezane na tisti strani, na kateri je ležal tovornjak. Poklicati je bilo treba težko dvigalo, saj je tovornjak tehtal skupaj okrog 20 ton,” je za Žurnal komentiral Miran Juhart, vodja intervencije PGD Slovenska Bistrica. 

V nesreči poginilo 5 živali

Ob tem so rešili ukleščenega šoferja tovornega vozila, ki jo je odnesel brez poškodb. Na kraju nesreče so kljub intervenciji poginila 4 goveda, eno pa je bilo evtanazirano. Preostalih 8 živali so delavci Veterinarske uprave RS (VURS) spravili na nadomestno vozilo. 

“Bilo je grozljivo, za gasilce in vse, ki so bili prisotni, hoteli smo čimprej pomagati, da bi jih rešili. Živali so ležale ena na drugi in mukale,” je za Žurnal dodal Juhart. V nesreči je sodelovalo 15 gasilcev PGD Slovenska Bistrica.

Zaradi nesreče je bila cesta do 6.30 zaprta za ves promet.

Foto: PGD Slovenska Bistrica