Posredovanje bombnih tehnikov, trk pri avtocesti, zagorela elektroomarica

112,

Včeraj je malo pred 9. uro v Podvinu pri Polzeli občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske, Gorenjske in Ljubljanske regije na varnem kraju uničili skupno 40 nabojev različnih kalibrov iz obdobja 2. svetovne vojne.

Ob 9.05 sta na izvozu iz avtoceste v križišču z regionalno cesto Šempeter-Ločica v občini Polzela trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje, Prostovoljnega gasilskega društva Ločica ob Savinji in PGD Polzela so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči so udeležene osebe pregledali na kraju dogodka.

Ob 17.51 je v Ložnici pri Žalcu, občina Žalec, zagorelo v elektroomarici stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ložnica do zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, pregledali okolico s termovizijsko kamero in prezračili prostore. Obveščeno je bilo tudi elektro podjetje in pristojne službe.