Požar avtomobila na parkirišču, poškodba pri spravilu lesa, težave s kurjenjem

112,

Včeraj je okoli pol osmih zjutraj na avtocesti pred predorom Pletovarje v smeri Celja kombinirano vozilo trčilo v oviro na cesti. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenske Konjice in PGD Zreče  nevtralizirali iztekle motorne tekočine na površini okoli 10 kvadratnih metrov.

Nekaj po 11. uri je na Škapinovi ulici v Celju iztekala voda iz zgornjega nadstropja. Gasilca Poklicne gasilske enote Celje sta ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprla vrata stanovanja, zaprla vodovodni ventil ter zamenjala cilindrični vložek. Obveščen je bil tudi upravitelj stanovanjskega bloka.

Okoli 13. ure se je v gozdu pri Vinski Gori v naselju Pirešica v občini Velenje pri spravilu lesa poškodoval občan. Gasilci PGD Vinska Gora so nudili pomoč pri prenosu poškodovanca iz gozda do reševalnega vozila.

Dodano naknadno (Policijska uprava Celje):

Deblo, ki je zdrselo po strmini, je 20-letnemu moškemu huje poškodovalo nogo.

Nekaj po 14. uri je zagorelo osebno vozilo na parkirišču v Aškerčevi ulici v Celju. Pred prihodom gasilcev PGE Celje so mimoidoči pričeli z gašenjem z ročnim gasilnim aparatom. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, dokončno pogasili požar, s termovizijsko kamero pregledali vozilo ter odklopili akumulator.

Nekaj pred 19. uro je v naselju Strmca pri Laškem zaradi napake na dimniški tuljavi prišlo do močnega zadimljenja prostora. Gasilci PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, izpraznili kurišče, iz objekta evakuirali tri osebe, prezračili prostore in izmerili koncentracijo prisotnosti nevarnih plinov. Lastnikom se odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Preberite tudi:

Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 14. 11. 2023